Gulve

Beton er et populært og uopslideligt materiale til gulve

Gulves færdige udtryk er meget forskellige. Det er i dag blevet moderne med rå betongulve. Måske højpolerede gulve man næsten kan spejle sig i? Den klassiske løsning er et ‘svømmende’ gulv, hvor gulvlæggeren eller tømreren laver et klikgulv ovenpå en skummåtte. Det er en løsning, der holder i rigtig mange år.

Udendørs kan betongulve også være rigtig flotte. Måske havegangen står som et kuperet månelandskab? Vi kunne lave smukke buede betonfliser i fuld bredde og f.eks. 2-3 m lange? Mulighederne er uendelige!

Energikravene i dag er tårnhøje, så gulve laves med 30 cm eller 40 cm flamingo. For at undgå kuldebroer skal gulv- og sokkelopbygningen laves meget nøjagtigt. Her er det vigtigt, at den udvendige sokkel og betongulvet har så lidt kontakt som muligt. Dette gøres ved at lave separate bærende lodrette konstruktioner.

Gulve laves meget tit med varmeslanger til indendørsbrug. Her kommer en smed ud og binder varmeslanger til armeringsnettet i gulvet. Slangerne kobles herefter til husets varmeanlæg efter betongulvet er færdigt. Opbygningen af gulvet med armeringsnet og varmeslanger gør, at gulvet skal have en tykkelse på 10-12 cm.